ulei de argan

Parul, in mod similar unghiilor si pielii, necesita o atenta ingrijire pentru a fi sanatos si pentru a detine acel plus de atractivitate atat de dorit de fiecare dintre noi. In ultimul timp a devenit din ce in ce mai accesibil ca parul sa poata fi protejat, dat fiind contextul favorizat de prezenta a numeroase produse de ingrijire pe piata produselor cosmetice.

Uleiurile esentiale pure fac adevarate miracole pentru par si ar trebui sa se regaseasca in ritualul de ingrijire al fiecareia dintre noi.

Uleiul de argan si avantajele utilizarii sale pentru par

Multi au auzit vorbindu-se despre ulei de argan, dar si numarul persoanelor care s-au si bucurat de efectele sale este considerabil. Studiile fundamentate pe cercetari care sa evidentieze beneficiile acestui tip de ulei au creat puntea catre utilizarea sa, dovedind ca este foarte pretios pentru organism.

Se mai numeste si „aurul lichid”, titulatura fiindu-i cat se poate de potrivita pentru ca este bogat in substante nutritive – intre acestea, acizi grasi (Omega 3, Omega 9) si vitamina E.  De astfel, elementele pe care le include il recomanda in randul celor mai bune uleiuri naturale pentru par. Antioxidantii pe care vitamina E ii contine contribuie in mod esential la sanatatea parului, mai mult, infrumusetandu-i aspectul.

Tendinta actuala este ca parul sa fie coafat aprope zilnic si de aceea trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii de zi cu zi a firelor de par. Placa de par, uscatorul de par si ondulatorul sunt doar cateva dintre produsele care pot agresa parul, ducand la uscarea, deshidratarea si caderea acestuia.  Uleiul de argan poate preveni astfel de neajunsuri si, mai mult, poate contribui la revitalizarea unui fir de par deteriorat.

Utilizarea acest “ulei miraculos” intareste firele de par, le catifeleaza, ofera suplete, hidrateaza, imbunatateste elasticitatea si, nu in ultimul rand, le stimuleaza cresterea. Mai mult, poate fi utilizat preventiv, pentru ca poate sa preintampine caderea parului, incalcirea acestuia, inflamarea scalpului, aparitia matretii si a iritatiilor. Un alt atu al acestui ulei este dat de faptul ca este potrivit tuturor tipurilor de par.

Beneficiile uleiului de cocos pentru par

Uleiul de cocos contine o cantitate mare de acid lauric (acid gras saturat), vitamina E si vitamina K, fiind foarte benefic in hidratarea si hranirea in profunzime a firului de par. De asemenea, prin utilizarea sa se stimuleaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului, ceea ce duce la amplificarea vitezei de crestere a parului, deoarece sunt stimulati foliculii din par. Pe de alta parte, uleiul de cocos are si proprietati antifungice, ceea ce in numeroase cazuri determina ca matreata sa ramana doar o amintire.

Intre alte efecte benefice se poate nota si cel de protectie solara. Cum de este posibil? Contine factor de protectie solara (SPF), ceea ce inseamna ca poate sa apere in mod natural parul de efectul razelor de soare. Nu in ultimul rand, poate fi mentionat faptul ca are efectul de a reduce pierderea de proteine, utilizarea sa ducand la eliminarea riscului uscarii si incalcirii parului.

Efecte pozitive ale uleiului de jojoba pentru par

Pentru orice persoana care cauta uleiuri pentru par deteriorat, cel de jojoba se poate dovedi alegerea optima. De fapt, este vorba despre o ceara care are capabilitatea de a hrani si a face firul de par mai rezistent, stopand caderea acestuia. Mai mult, protejeaza impotriva prafului si impotriva uscarii firelor de par. In final se impune subliniat ca vine si in ajutorul persoanelor cu par gras, regland excesul de sebum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *